Tak- och fasadrenovering på Birkagatan 26

Lamellhuset på Birkagatan, Torp i Göteborg har fått sina yttre lager renoverade av O.A. Tobiasson; fasaden, balkongerna, taket. Näst på tur står garageportarna och de kommer att vara den sista biten av upprustningen

29 mars 2019 •

Sådana här omfattade projekt passar oss på OA Tobiason bra eftersom vi har olika kompetenser inom företaget. Det gör att arbetet rullar på väldigt smidigt, utan några onödiga väntetider.

Lamellhus från 1946

Fastigheten är ett trevåningshus i gult tegel, byggt precis vid krigets slut. Sedan dess har det även byggts lägenheter på vindsvåningen. Eftersom huset är så tidstypiskt finns det med i Göteborgs stads bevarandeprogram.

Det har gått många år sedan huset uppfördes och nu behövde det rustas upp. Tegelfogarna frästes ur, de tegelstenar som behöver bytas ut ersattes med nya och tidsenliga, och vi la nytt bruk. Vi lagade upp balkongplattorna, och blästrade och målade balkongräckena i korrugerad plåt.

Hyresgästerna kunde bo kvar under takrenovering

När vi renoverade taket, rev vi allt gammalt ner till råsponten. Vi satte ny läkt, la nytt taktegel, nytt plåttak och klädde om skorstenen. Plåtslagare och takläggare arbetade jämsides och eftersom arbetet gick så pass fort kunde hyresgästerna i vindslägenheterna bo kvar under renoveringen.

Arbetet startade i oktober 2018 och är klart i april 2019.

Klicka på en knapp nedan och dela sidan med vänner och bekanta!

[et_social_share]

Relaterade projekt

Innergårdsrenovering på Södra Hamngatan

På Södra Hamngatan 19–23 genomför vi renovering av fasaderna på tre innergårdar. Det är både putsade väggar och fasader med gult tegel som renoveras.

Läs mer »

Tegel- och betongrenovering i Olskroken

På Mäster Johansgatan 15 i Olskroken har vi genomfört tegelrenovering, total omfogning och renovering av balkong- och loftgångsplattor.

Läs mer »

Två grannfasader på samma gång: Nordhemsgatan 44 A & B

Två sekelskiftsfasader i Linnéstaden har fått ett lyft. Trots att de skiljer sig åt i utseende ingick de i samma uppdrag tack vare att de har samma fastighetsägare.

Läs mer »