Fönster, ska de bytas eller renoveras?!

Oavsett om du behöver renovera, byta glas eller byta hela fönstret kan vi hjälpa dig.

Alla fönster behöver inte bytas, de kan renoveras i stället. Hantverksmässiga fönster är byggda för att hålla länge med rätt underhåll. Det är en god investering för framtiden.

Vi utför fönsterbyten

Vi på O.A. Tobiason är totalentreprenörer och vana vid totalansvar för projekt, inklusive konsultation och samordningsansvar. Grunden till vår Byggnadsfirma lades för mer än 115 år sedan och vår personalstyrka består av ett hundratal av branschens kunnigaste hantverkare. När du som fastighetsägare eller din bostadsrättsförening arbetar med oss, har ni kontakt med någon av våra erfarna projektledare som finns till hands hela vägen. Vi är aldrig långt borta eftersom vi ständigt arbetar med att renovera hus, inklusive fönsterbyten och fasadrenoveringar i olika bostadsrättsföreningar i Göteborg med omnejd. Med vår erfarenhet vet vi också hur arbetet ska läggas upp för att minimera inverkan på boendemiljön och planera så att arbetet går så snabbt och smidigt som möjligt. Huruvida era fönster behöver bytas eller kan renoveras beror från fall till fall och det kan vi avgöra vid en inspektion. Kontakta oss i formuläret nedan eller skicka ett mejl till: info@tobiason.se

Fönsterrenovering

Äldre, vackra fönster behöver inte bytas för att minska på energiförbrukning eller sänka ljudnivån. Samma förbättringar kan åstadkommas med en förstklassig renovering utan att utseendes påverkas. Äldre byggnader är inte konstruerade för att isolera mot dagens ljudnivåer, och de motsvarar inte heller dagens krav på inomhusklimat och energibesparing. Ett fönsters isolerande egenskaper är helt avhängigt glasens tjocklek, avståndet mellan glasen och hur täta fönster och karmar är. Vi kan till exempel installera energibesparande och ljudabsorberande glas i befintliga fönster och täta dem på ett bättre sätt, och på så sätt behålla fönster som av olika anledningar är värda att bevara.

Äldre träfönster är ofta tillverkade av material med hög kvalitet. De är ofta värda att bevara och är konstruerade på ett sätt som tillåter reparationer. Vi samarbetar ofta med vårt systerföretag Kålltorps Glasmästeri när vi ska renovera eller byta fönster i en fastighet. Eftersom det kan vara ett stort beslut att genomföra en fönsterrenovering erbjuder Kålltorps Glasmästeri provfönster. Då tar de med sig ett av era fönster, renoverar det och monterar tillbaka det på sin plats. Då kan ni kan uppleva skillnaden, få en känsla för hur det skulle se ut och för att ni ska kunna se och ta på ett färdigt resultat innan ni bestämmer hur ni vill göra med resten av fastigheten Ni kan ta ett välgrundat beslut som känns tryggt för alla i föreningen.

Med vårt grundmurade kunnande inom material, tekniker och stilar är vi samlare och bärare av viktig kunskap. När det behövs jobbar våra duktiga hantverkare också nära specialister och byggnadsantikvarier för att nå bästa möjliga resultat.

Kontakta oss i formuläret nedan om du vill ha hjälp att inspektera eller åtgärda din fasad och fönster.

Relaterade projekt

Sveagatan, Majorsgatan

Fasa­d­re­no­ve­ring på hörn­fas­tig­he­ten Sveagatan/​​Majorsgatan.

Läs mer »