Om O.A Tobiason

Vår erfarenhet av renovering och underhåll spänner över ett sekel. O.A. Tobiason har branschens kunnigaste hantverkare och vi är lika bekväma med att restaurera K-märkta kulturfastigheter som med att rätta till 90-talsbyggen. Våra planerare och projektledare jobbar tätt tillsammans med hantverksspecialister för att skapa projektplaner för bästa möjliga resultat.

Vi på O.A. Tobiason förenar gammal byggnadskonst med modern teknik. Våra duktiga hantverkare ser till att allt blir rätt. Från rätt fog, till exakta kopior av ornament och snygga trädetaljer. Det är solid kvalitet och hantverkskärlek, från bjälklaget hela vägen ut till fasaden.

En stor anledning till vår framgång är vår platta företagsstruktur. Våra projektledare är oftare på ställningarna än på kontoret eftersom de jobbar så tätt tillsammans med arbetsledarna. Ansvaret för att göra ett bra jobb gäller från företagsledningen ut till varje enskild hantverkare.

Hos oss har varje anställd möjlighet att utvecklas och gå vidare till nya utmaningar inom företaget. Vi vet att den praktiska erfarenhet som hantverkare besitter är en ovärderlig tillgång i rollen som arbetsledare eller projektledare.

Resultatet av vår filosofi har blivit en organisation som lär sig mycket snabbare, levererar exceptionellt hantverk till kunderna, och ett stort gäng glada hantverkare som älskar sina jobb och stannar länge.

Gamla traditioner, ny teknik

Idag består huvuddelen av O.A. Tobiasons verksamhet av renovering, om- och tillbyggnad. Vi har gjort en medveten satsning på att bli branschens mest kunniga företag. Vi har nära samarbete med underleverantörer och materialspecialister. I renovering och restaurering av gamla byggnader är vår målsättning att varje detalj skall se ut precis som när fastigheten var nybyggd. Då gäller det att ha koll på brukskomposition, skillnader mellan gammalt och nytt vad gäller både material och teknik.

Vi har ett eget gjuteri där vi renoverar och nyproducerar alla typer av ornament och stuckaturer. För oss hör det till vardagen att restaurera en gammal konstruktion, göra en grundlig analys och på så sätt lära oss svunna tiders byggtekniker. Vi kompletterar med modern teknik för att skapa tidsenligt hantverk med moderna material.

Med engagerad personal och bra rutiner bevarar vi all kunskap och tar erfarenheter med oss in i nya projekt. Vi är unikt rustade att göra om- och tillbyggnad av gamla byggnader, där det är viktigt att bevara karaktäristiska drag och historiskt viktiga element. Det gäller allt från enklare tillbyggnad hela vägen till nybyggnation i historiskt tidsenliga stilar.

O.A Tobiason har flera systerföretag, bland andra: Kålltorps Glasmästeri som gör allt inom fönster- och entrérenoveringar, O.A. Tobiason byggservice och Skadex – experter på sanering och återställning.

O.A. Tobiason är stolta medlemmar av:

Byggföretagen Göteborgs Byggmästareförening Mur- och putsföretagen

ISO-certifieringar och policys

Vårt ledningssystem är certifierat och uppfyller kraven för kvalitet (ISO 9001:2015), miljö (ISO 14001: 2015) och arbetsmiljö (ISO 45001:2018).