Förbättrade golvbjälklag i Tynnered

På Briljantgatan 85-92 i Tynnered renoverar O.A. Tobiason golvbjälklagen. Golvbjälklagen syns som gråa linjer av betong på huskropparna i rött tegel.

13 juni 2019 •

Flerfamiljshusen på Briljantgatan byggdes under mitten av 60-talet, då nästan alla hus i närområdet också byggdes. De är en del av miljonprogrammet och byggdes med hjälp av prefabricerade betongstommar. Det var ett modernt sätt att bygga då, och det gick att producera många hus på förhållandevis kort tid.

Förbättrar och gör mer hållbart

Bostadsområdena som likt Briljantgatan byggdes under rekordåren har många gånger liknande renoveringsbehov på grund av samma ålder och liknande byggnadsätt.

På Briljantgatan bilar vi bort ungefär 5 cm av golvbjälklaget och rustar upp dem igen. Som ett yttre lager sätter vi även en plåt. Det fanns inte tidigare, men ger ett välbehövligt skydd mot framtida slitage för byggnaden och fotelementen.

Arbetet beräknas ta 3,5 månad och påbörjades i slutet av april 2019. Det här är ett av alla våra fasadrenoveringar, läs mer om de andra projekten här.

Klicka på en knapp nedan och dela sidan med vänner och bekanta!

[et_social_share]

Relaterade projekt

Innergårdsrenovering på Södra Hamngatan

På Södra Hamngatan 19–23 genomför vi renovering av fasaderna på tre innergårdar. Det är både putsade väggar och fasader med gult tegel som renoveras.

Läs mer »

Tegel- och betongrenovering i Olskroken

På Mäster Johansgatan 15 i Olskroken har vi genomfört tegelrenovering, total omfogning och renovering av balkong- och loftgångsplattor.

Läs mer »

Två grannfasader på samma gång: Nordhemsgatan 44 A & B

Två sekelskiftsfasader i Linnéstaden har fått ett lyft. Trots att de skiljer sig åt i utseende ingick de i samma uppdrag tack vare att de har samma fastighetsägare.

Läs mer »